Cultura a Casa, Bona feina

Google translate

A la fi una bona notícia. No estem gaire acostumats a les bones notícies i si són notícies de cultura encara menys.

Doncs aquests dies per Mallorca tenim una bona notícia i a més cultural, de les que més m’agraden a jo: Un grup d’engrescats anomenats “Cultura a Casa” fa mesos que uneixen esforços per dur la cultura a cases particulars. No, no són venedors d’enciclopèdies ni ens volen vendre Cd’s que segur no escoltarem. Ells ho fan millor, no ens venen els llibres per a nosaltres, comparteixen amb nosaltres la lectura i munten una lectura en grups, acompanyada d’unes petites “delicatessen” de la terra. O ens organitzen un concert a casa o una obra de teatre, amb els músics i els actors en directe, també per a compartir amb més públic.

culturaacasa

Si ho pensem bé és tot un luxe que et duguin a casa i d’aquesta manera, un esdeveniment cultural. Ja sembla que tornem un parell de segles enrera: hi havia molta desigualtat social, els pobres eren de cada vegada més pobres. Els rics tenien el poder i eren amants de la cultura, per això organitzaven concerts i representacions teatrals a casa… Ai! En això no ens assemblem gens a segles enrere, tot el contrari. Els…”rics”, els que tenen el poder, no són gaire amants de la cultura, al contrari. Si fos així la cuidarien un poc més.

Per tot això és molt d’agraïr que un grup de “no poderosos” estigui lluitant per acostar la cultura a tothom i, literalment, entrar-la a dins casa nostra. Ara, després d’un any d’organitzar activitats culturals a cases particulars, han organitzat un festival, el ” I Festival domèstic” . Amb aquest volen, segons diuen al seu web, “envair els espais domèstics del centre de Palma durant dos caps de setmana”. Seran 10 dies d’actes que aniran des del teatre a l’art o la música. Hi participaran Roberto Martínez, Vivian Caoba o Jansky, entre d’altres.

Per aconseguir dur a terme aquest festival, Cultura a casa demana la participació de tots. Les seves activitats sempre s’han autofinançat i ara volen que no sigui una excepció. Per això han obert una campanya a Verkami que esperem que sigui tot un èxit.

Us recomano visitar el seu web per conèixer tot el que fa aquest grup d’engrescats en la cultura. Gràcies “Cultura a casa” per la tasca que estau fent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.