Hiper realitat 3. Museu Thyssen-Bornemisza

Google translate

Quasi cada dia celebrem el dia internacional d’alguna cosa: del medi ambient, de la dona treballadora, dels infants, dels oceans…. doncs per a mi, sembla que aquesta és la setmana internacional de l’Hiperrealisme. No sé si serà casualitat però se m’han presentat al davant bastantes notícies i informacions sobre aquest corrent artístic. Sembla que hagi fet una recerca d’articles, blocs i xarxes socials que parlin del tema…però no, no ha estat necessari fer cap recerca, les informacions han vingut soles.

La darrera, mentre llegia les novetats al meu perfil de Twitter. Resulta que al museu Thyssen-Bornemisza de Madrid hi ha una exposició sobre l’Hiperrealisme. Bé, hi és i quasi ja ho hi és perquè va començar el 22 de març i s’acabarà el 9 de juny, d’aquí a dos dies! I jo no me n’havia assabentat! Per anar-la a veure ja no tinc temps però al menys he pogut fer una visita virtual pel web del museu i, ja que n’havia publicat dos posts abans a aquest bloc, he pensat en fer-ne un tercer. Si segueixo així, el bloc quasi es podrà dir “Impressionsdumonde hiperréaliste”, encara que la majoria de vegades el nostre “monde” és bastant “surréaliste”, veient les notícies que coneixem cada dia.

Però centrem-nos en l’exposició del Thyssen. Mostra obres hiperrealitstes i fotorealistes des del 1967 al 2012 i podem veure com els artistes utilitzen la càmera fotogràfia i la pintura conjuntament, per investigar sobre la percepció i la realitat, plasmant des dels objectes més propers com fruites o mobles fins a grans panoràmiques paisatgístiques. Hi podem veure autors com Audrey Flack, Charles Bell o Richard Estes. El més interessant és que hi podem veure tota la progressió de l’Hiperrealisme, des dels seus inicis fins a avui en dia.

foto(7)

Per si no us podeu desplaçar al museu, hi podeu fer una visita virtual, val la pena.

I també us en podeu informar un poc més amb aquest vídeo:

Que ho gaudiu!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.