Llibres, Ramon Llull i Paciències

El 2015 està essent un any de bones propostes. I dues d’aquestes bones propostes tenen a veure amb la llengua i la literatura catalanes però també amb la lectura i els grans autors en general i les noves tecnologies i la xarxa.

La primera ve del Gremi de Llibreters i Mallorcablogs. Em proposen fer la ressenya d’un llibre a dins la seva campanya de promoció de la lectura a la xarxa anomenada “Paraula de Llibreter“. Una magnífica manera de demostrar que les noves tecnologies, la xarxa i els llibres en paper no tenen perquè estar enfrontats ni uns han de suposar per força la desaparició dels altres. He triat un llibre que m’encanta i que aviat comentaré per aquí.

La segona proposta també arriba del Gremi de Llibreters a través de l’equip responable de la campanya de comunicació del projecte, Picnic . Un projecte que vol combinar passat, present i futur. Una cosa tan senzilla com triar una frase del gran Ramon Llull per compartir-la a les portades de les meves xarxes mentre duri la Fira del Llibre (i la paraula) en català, que se celebra aquests dies a Palma. Un honor per jo, doncs sempre he tengut un sentiment especial per Ramon Llull, crec que fou una persona avançada al seu temps, a qui no se li ha tengut la consideració que mereix i de qui encara ens queda molt per descobrir.

Així doncs, la frase escollida és aquesta, serà perquè també sempre he tengut un sentiment especial per la paciència.

Paraula teresa Miquel

 

Hi ha una altra frase, atribuïda a Bruce Lee (de qui no som precisament seguidora i que, evidentment, no vull comparar en cap moment amb Ramon Llull), que sense estar relacionada amb la cultura va molt bé per als temps que ens ha tocat viure. La frase diu “S’ha de cercar el bon equilibri en el moviment i no en la quietud”. Oposar-nos a la tecnologia per preservar els llibres o les tradicions no té cap raó de ser. Precisament, el bon equilibri és el que aconsegueixen aquestes iniciatives. Aconsegueixen mesclar tradició i modernitat i engrescar als públics d’avui perquè tenguin ganes de conèixer la cultura que ens ha convertit en el que som actualment. Crec que la millor manera d’evolucionar és mitjançant l’equilibri entre les possibilitats de les noves tecnologies i de les webs 2.0, 3.0 i les puntzero que vendran i el coneixement de la gran riquesa cultural heretada des de fa milers d’anys.

Molt agraïda per haver estat convidada a participar en aquests projectes!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.